Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Raadslid aan het woord: Peter R. (19-07-2021)

Vanmiddag hoorde ik in de auto van het overlijden van Peter R. de Vries. Een man die met passie zijn werk deed, die stond voor zijn woord en dit ook onverschrokken heeft uitgedragen.

Er zijn mensen die zonder eigenbelang zich inzetten voor anderen. In het verleden waren dit bijvoorbeeld de mensen in het verzet, die onderduikers onderbrachten. En ook nu zijn er mensen die het voor anderen opnemen. Renske Leijten, Pieter Omtzigt en Peter R. zijn alle drie mensen die we bijna allemaal kennen en die het voor anderen opnemen. Maar denk ook aan de vrijwilliger bij de voedselbank. Zij doen dit vaak vanuit hun gedachten, hun principes.

Laten we daar eens bij stilstaan. Ook mensen die anders denken of andere meningen en principes hebben, nemen het voor anderen op. Het eens zijn met elkaar is niet altijd mogelijk en laten we dat ook respecteren.

Wat ik steeds vaker zie, is dat mensen met een mening anoniem via internet worden afgebrand en er hele discussies ontstaan. Dit verhardt zich steeds meer. Het zou goed zijn als we eens nadenken wat dit met mensen en hun omgeving doet. Ik zeg: ga het gesprek aan. Laten we er in beginsel van uitgaan dat alle mensen deugen.

Ik wens iedereen een prettig vakantie.

Hendrik-Jan van Essen, SP