Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Raadslid aan het woord: Iedereen telt mee (29-06-2021)

Gelukkig lijkt het erop dat de beperkingen van het coronavirus bijna voorbij zijn.  Dan ontstaan er voor iedereen weer allerlei mogelijkheden voor een sociaal leven. In die zin is het leven, binnen zijn of haar mogelijkheden, voor iedereen hetzelfde.

Maar wat ik belangrijk vind, is dat iedereen dan ook echt kan meedoen. Dat iedereen de kansen krijgt en ook zelf oppakt. Daarom moeten we er in de politiek op letten, dat als er regelingen zijn, dat die ook voor iedereen openstaan.

De regering heeft deze lente via de gemeenten duurzaamheidvouchers voor huiseigenaren uitgegeven. In Heijen is dit bijvoorbeeld omgezet in een tas met energiebesparende middelen voor mensen met een koophuis. Mijn vraag is dan: maar waarom bestaat dat niet voor alle huizenbewoners, dus ook huurders? Ook zij kunnen door energiebesparing immers hun bijdrage leveren aan de doelstellingen. Dan denk ik: geef ze dan ook dezelfde kansen en middelen.

Daarom heeft de SP-Gennep in de raad van 7 juni een motie ingediend om in Gennep huurders een soortgelijke voucher aan te bieden. Deze motie is uiteindelijk gesteund door de volledige raad en overgenomen door het college. Het is maar een voorbeeld van hoe wij in Gennep proberen iedereen de kansen te geven om mee te doen, of je nu rijk of arm bent, hoog of lager opgeleid, van hier bent of van elders.

Hans Frentz, SP