Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Project 75 jaar bevrijding op basisscholen (23-11-2020)

Leerlingen van de basisscholen in onze gemeente leerden afgelopen jaar alles over 75 jaar bevrijding. Een aantal activiteiten kon niet doorgaan door corona. Toch hebben de leerlingen veel geleerd. Zo besteedden ze aandacht aan het boek Sterrenkind van de Gennepse schrijver Gerard Sonnemans. Dit boek gaat over het Joodse meisje Selly, dat in Gennep woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook was er een gedichtenwedstrijd. Alle kinderen schreven een gedicht over de Tweede Wereldoorlog. Een jury, bestaande uit burgemeester Hans Teunissen, Gerard Sonnemans en Jill Jansen van gemeente Gennep, koos het winnende gedicht. Fee Willems van basisschool Maria Goretti won.

Het winnende gedicht

Ik
die alles kan
en jij
75 jaar geleden
die niets kon
je moest vluchten
vluchten voor je leven
en ik
ik die thuis op de bank tv kijkt
en jij
jij die je steeds weer zorgen maakt
over je familie
je vrienden
stel nou dat ze je te grazen nemen
je op de trein naar Sobibor zetten.
Eén ding is zeker
dit mag nooit meer gebeuren.
Nanny en Selly we zullen jullie nooit vergeten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het project 75 jaar bevrijding op de basisscholen in de gemeente? Bekijk dan het verslag van de activiteiten in onderstaand document.