Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

Ruimte voor groen en spelen

Om het aangepaste stedenbouwkundige plan te realiseren, is een kleine wijziging van het bestemmingsplan nodig. Hierna start de inrichting van de Rijssenbeeklaan. Wethouder Rob Peperzak: “Het is niet wenselijk dat er al jaren een bouwweg ligt waar dagelijks veel bewoners per auto of fiets passeren. Daarom ben ik blij met deze stap en geven we voorrang aan het inrichten van deze belangrijke ontsluitingsweg van de wijk. Het wordt een groene laan die qua uitstraling past bij het ruime karakter van het Pagepark.” Midden in het Pagepark blijft ruimte voor groen met bomen en ruimte om te spelen. Gosse Dousma: “Ik ben er trots op dat wij met dit nieuwe plan een oplossing hebben gevonden waarin de belangen van de bewoners van Pagepark voorop staan."

Duurzaam bouwen

De woningen die in het centrale deel – ter hoogte van het speelveld – gebouwd gaan worden, gaan in het voorjaar van 2019 in de verkoop. Dat geldt ook voor de vrije kavels. Alle woningen worden duurzaam gebouwd, conform landelijke regelgeving. Peperzak: “Dat betekent onder meer gasloos, met zonnepanelen en warmtepompen. Dit sluit naadloos aan bij onze ambitie een duurzame gemeente te zijn.”