Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Onthulling kunstwerk fietstunnel (08-09-2020)

Zaterdag 5 september hebben wethouders Janine van Hulsteijn en Rob Janssen een nieuw kunstwerk onthuld in de fietstunnel bij het Weverpark. Het kunstwerk is gemaakt door Hay van Arensbergen uit Gennep.

Voor dit kleurrijke kunstwerk gebruikte hij vooral acryl met gemengde lakken en toevoegingen van pigment. De kunstenaar is geïnspireerd door monumenten en momenten van Gennep.

Het ontstaan van het kunstwerk

In 2016 heeft de gemeenteraad besloten dat de LHBT-gedachte verankerd moet worden in de openbare ruimte. De gemeente Gennep wil naar haar inwoners en bezoekers uitdragen dat zij staat voor gelijkwaardigheid en acceptatie. Vanwege het regelement voor de verkeersregels was het niet mogelijk om een regenboogzebrapad te realiseren. Daarom is besloten om een kunstwerk te laten maken in de kleuren van de regenboog.

De boodschap van het kunstwerk

Iedereen is gelijk en iedereen moet geaccepteerd worden zoals hij/zij is. De vrolijke kleuren hebben betrekking op de regenboogvlag die symbool staat voor de LHBT-gedachte. Iedereen is welkom in onze historische, tolerante en kleurrijke gemeente! Daarnaast is er een aantal beeldbepalende elementen uit de gemeente te herkennen. De identiteit van de gemeente Gennep is in het kunstwerk verwerkt.

Bent u benieuwd hoe het eruit ziet? Stap op de fiets en neem een kijkje in de tunnel!