Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Onthulling Genneps kunstwerk langs de Maasfietsroute

Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute. Eén van de tien kunstwerken vind je bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat in Milsbeek en werd op vrijdag 24 juli geopend door wethouder Janine van Hulsteijn. Dat deed ze door vijf toeristische fietsers te onthalen met thee en Limburgse vlaai.

Vijf stoelen

Aan de voet van het fietspad over de bruggetjes door de Maaskemp staat het eerste kunstwerk van tien. Vijf stoelen, in een ronding neergezet. Symbolisch voor de vijf kernen én de vijf landschapstypen die de gemeente rijk is. Vanaf de hoogste zetel kijk je zo naar de overblijfselen van het Genneper Huys, waar Gennepse en Nederlandse geschiedenis geschreven is.

Kijk voor meer informatie op de website van Maasroute Limburg en vergeet niet om een selfie te maken met de hashtag #maasroutelimburg.

Foto: Maasfietsroute © 2020 Deborah Liebers