Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Ontdekkingsreizen in de Maasduinen en de regio Niederrhein

Niederrhein Tourismus heeft maar liefst tien nieuwe fiets- en wandelroutes ontwikkeld. De tochten maken deel uit van het grensoverschrijdende project Dynamic Borders. Ze hebben elk een ander thema en lopen door het Land van Cuijk, de Maasduinen en de regio Niederrhein.

Verschillende routes

De fiets- en wandelroutes zijn verschillend van lengte. U kunt bijvoorbeeld in de voetsporen treden van de smokkelaars van weleer of kennismaken met de 'Boxteler Bahn'. Dat was vroeger een belangrijke spoorverbinding voor koningshuizen en tsarengeslachten tussen Londen, Berlijn en St. Peterburg. Ook kunt u tijdens de food tours kennismaken met streekproducten zoals asperges en aardbeien. Bij het project Dynamic Borders zijn de Nederlandse gemeenten Gennep, Bergen, Boxmeer en Cuijk en de Duitse gemeenten Weeze en Goch betrokken. Stuk voor stuk gemeenten met een rijke historie, aantrekkelijke centra en een veelzijdig cultureel en toeristisch aanbod.

Kijk voor meer informatie op de website van Niederrhein Tourismus.