NLdoet: klussen aanmelden en uitvoeren

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019 weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Aanmelden

Organisaties kunnen klussen aanmelden die gedaan kunnen worden. Heeft het buurtcentrum een opknapbeurt nodig, wilt u een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heeft u een andere leuke klus? Aanmelden van klussen kan via de website www.nldoet.nl. Vrijwilligers die een klus willen uitvoeren, kunnen hier zien wat er gedaan kan worden. Meedoen kan alleen, of nog leuker met uw sportclub, buurtvereniging, collega’s of familie.

Financiële bijdrage

Wilt u als organisatie een klus laten uitvoeren? U kunt hiervoor een bijdrage aanvragen bij het Oranje Fonds. Zo worden organisaties ondersteund om de activiteiten te laten uitvoeren. Het geld kan worden besteed aan bijvoorbeeld klusmaterialen en huur van materieel, kasten en lampen die tijdens het klussen worden gemonteerd, schoonmaakmiddelen en eten en drinken voor de harde werkers. De maximale bijdrage is 400 euro en deze kan worden aangevraagd tot 31 januari 2019 (op = op). Kijk voor meer informatie op www.nldoet.nl.