Nieuwe toeristische uitstraling zet Gennep verder op de kaart

Toerisme vormt met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar een belangrijke pijler in de gemeente Gennep. Met het routeboek versterking vrijetijdseconomie wil de gemeente haar toeristische positie nog verder verstevigen. Eén van de projecten uit dit boek is een eigen toeristische website voor de gemeente. Binnenkort wordt deze gelanceerd. Op 16 september onthulde wethouder Janine van Hulsteijn alvast het nieuwe toeristische beeldmerk.

Wethouder Janine van Hulsteijn: “Op de gemeentelijke website is toerisme een ondergeschoven kindje. De focus ligt op rijbewijzen, paspoorten en afvalinzameling. Een puur functionele website dus, maar daardoor minder aantrekkelijk voor de hedendaagse toerist. De nieuwe toeristische website moet hier verandering in brengen.”

Veelzijdig Gennep

Voor de nieuwe toeristische uitstraling bekeek de gemeente welke positionering voor Gennep passend is. “Gennep is sterk in natuur, cultuur en stiekem herbergen we ook veel ambacht. Daarnaast veert Gennep al eeuwen mee met de ontwikkelingen. Dat maakt onze gemeente veelzijdig. We staan bekend als vestingstad, keramiekstad, wielergemeente, spoorstad, broedplaats voor ooievaars, zorgstad, stad van Norbertus en ga zo maar door" aldus de wethouder.

Voor gezamenlijk gebruik

Het nieuwe toeristische beeldmerk sluit daar perfect op aan. Door de losse elementen en de verschillende verschijningsvormen kan dit nieuwe beeldmerk meeveren met de kern Gennep en de omliggende dorpen. Met de nadruk op samen. Het toeristische beeldmerk is namelijk niet exclusief van de gemeente, maar mag door iedereen gebruikt worden - uiteraard met inachtneming van enkele richtlijnen. Zolang het maar bijdraagt aan de (toeristische) promotie van gemeente Gennep.
Het beeldmerk is straks voor iedereen te downloaden vanaf de nieuwe toeristische website.

Van leeg winkelpand naar etalage voor Gennep

Tijdens de onthulling van het nieuwe beeldmerk werd het leegstaande pand van E+M-Fashion in de Zandstraat omgetoverd tot een attractieve ‘routekaart’. De lege etalages zijn beplakt met grote illustraties, die de voorbijganger laten zien wat voor moois de gemeente zoal te bieden heeft. Van Hulsteijn: “Zo leggen we ook een mooie verbinding tussen onze toeristische ambities en de onlangs vastgestelde centrumvisie.”

Foto: Malou Slungers Fotografie