Nieuwbouwplan Hoenderpark Ottersum: 41 woningen en zorgcomplex

In het nieuwbouwplan tussen de Hoenderweg en Goorseweg in Ottersum komen 41 woningen, een kleinschalig zorgcomplex en veel groen. Daartoe ondertekenden gemeente Gennep, Ruimte voor Ruimte Limburg C.V. en JAVO Vastgoed B.V. op 13 november een overeenkomst. "Er is een enorme vraag naar woningen in Ottersum. De gemeente werkt graag mee aan plannen om in die behoefte te voorzien", aldus wethouder Peperzak.

De ondertekening vond plaats bij Bij Koos in Ottersum. In het plan dat de naam Hoenderpark draagt, is ruimte voor woningen in alle segmenten: vrijstaand, gelijkvloers, tweekappers, hoek- en rijwoningen, zowel koop- en mogelijk ook huurwoningen. Ook is er ruimte voor een kleinschalig zorgcomplex. De plannen voor nieuwbouw dateren al uit 2004, maar die gingen onder meer door de financiële crisis niet door. Verwacht wordt dat het nieuwe plan met een mix van woningen ook voor doorstroming en beweging zal zorgen in de woningmarkt. Wethouder Peperzak: "In de komende periode moet blijken waar behoefte aan is. Daar wordt het definitieve plan op afgestemd."

Inloopavond

Om de woningbehoefte te peilen organiseren de gemeente, Ruimte voor Ruimte Limburg en JAVO Vastgoed een inloopavond op maandagavond 2 december van 18.00 tot 20.00 uur in ’t Swaantje in Ottersum. Tijdens deze inloopavond worden de plannen toegelicht en kunnen mensen die interesse hebben in een woning hun gegevens achterlaten bij de makelaar. De verkoop start medio 2020 zodra het plan verder is uitgewerkt. Omwonenden worden per brief uitgenodigd om kennis te nemen van de plannen, die nog geen procedurele status hebben.