Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuw kinderboek ‘De onvoltooide reis’ gepresenteerd (12-10-2021)

Op dinsdag 5 oktober werd het nieuwe Gennepse kinderboek ‘De onvoltooide reis’ gepresenteerd in de Molukse Kerk. ‘De onvoltooide reis’ gaat over de Molukse gemeenschap in Gennep en is het derde boek in de reeks kinderboeken over de Gennepse geschiedenis. Het is geschreven door Gerard Sonnemans en geïllustreerd door Karline Linsen.

In 2021 is het 70 jaar geleden dat de Molukkers naar Gennep kwamen. Schrijver Gerard Sonnemans: “Het onderwerp voor het derde boek was dan ook al snel duidelijk. Ik ben dankbaar voor de openhartigheid en het enthousiasme van de Gennepse Molukkers, die me hebben geholpen om het verhaal goed op papier te krijgen. Zonder hen was het me niet gelukt het boek te schrijven.” Ook burgemeester Hans Teunissen is blij met het nieuwe kinderboek. “Mede dankzij dit boek kunnen we het verhaal van de Molukkers in Gennep door blijven geven, zodat we het nooit vergeten.”

Om kinderen te interesseren voor de geschiedenis van hun leefomgeving, publiceren gemeente Gennep en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans een historische kinderboekenreeks. De boeken zijn geschreven voor kinderen van ongeveer 9 tot 14 jaar. In 2019 kwam het eerste boek uit: ‘Ridder of monnik?’. Het tweede boek, ‘Sterrenkind’, kwam vorig jaar uit.

Kijk voor de verkooppunten van ‘De onvoltooide reis’ op www.visitgennep.nl/kinderboeken. Het boek kost € 12,50. Koopt u het in combinatie met ‘Ridder of Monnik?’ en ‘Sterrenkind’? Dan betaalt u voor de drie boeken samen slechts € 25,00. Op zaterdag 16 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen hun boek(en) laten signeren door schrijver Gerard Sonnemans bij Tourist Info Gennep.