Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Luister naar historische verhalen in de LGOG podcast (25-08-2020)

Het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) is vanwege de coronacrisis gestart met een podcast. Omdat veel activiteiten van de stichting werden afgelast, heeft LGOG verschillende afleveringen gemaakt over historische verhalen, die leden en geïnteresseerden thuis kunnen beluisteren.

Zo komen de Limburgse literatuur, de wederopbouw van Limburg en Limburgse mythen en sagen aan bod. Inmiddels zijn er 12 afleveringen gemaakt. Die zijn te beluisteren via Anchor, Spotify, Breaker, Google Podcasts, Pocket Casts and RadioPublic. Ook op de website van het LGOG zijn de afleveringen te beluisteren.

Op zoek naar Limburgse verhalen

Er zijn al verschillende afleveringen over de Limburgse literatuur. Graag zou LGOG meer literaire verhalen willen delen in een podcast, het liefst in allerlei verschillende dialecten. Zijn er verhalen, gedichten of carnavalsliederen die u enorm aanspreken, en die u wilt voorlezen of waar u iets over wilt vertellen? Neem dan contact op via info@lgog.nl