Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Livegang website De KonnectKever

Woensdag 22 juli heeft wethouder Rob Janssen de nieuwe website van De KonnectKever gelanceerd. De website is opgezet door Dominique Bartels uit Ottersum. Zij maakt als eerste in Gennep gebruik van het uitdaagrecht (Right to Challenge) om een taak van de gemeente over te nemen. Haar taak is het opzetten van een sociale kaart, die inwoners en professionals met elkaar verbindt en wegwijs maakt in het sociaal domein.

Sociale kaart

De sociale kaart biedt een overzicht van lokale organisaties en instellingen, die ondersteuning bieden op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. Dat is handig voor inwoners met hulpvragen, maar ook voor professionals, om cliƫnten de weg te wijzen naar passende organisaties en activiteiten. De website bevat namelijk ook een Welzijn Agenda met diverse activiteiten van sociale en zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt.

Door en voor inwoners

Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen met boodschappen doen? Biedt u uw rollator te koop aan? Of zoekt u buurtgenoten die samen met u iets willen organiseren? Dan kunt u uw vraag of aanbod plaatsen op de sociale marktplaats. Ook als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk kunt u op de website van De KonnectKever terecht. Diverse organisaties hebben al vacatures geplaatst.

Bekijk de website van de KonnectKever