Sluit venster x

Probeert u via de website een afspraak met de gemeente te maken, maar lukt dit niet? Neemt u dan s.v.p. telefonisch contact met ons op: 0485 - 494141. Vanwege een storing werkt ons afsprakensysteem op dit moment helaas niet optimaal. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Lintje voor Mat Rutten

Dit item is verlopen op 30-06-2018.

Op zondag 10 juni, de laatste dag van het jubileumweekend van de harmonie Unitas et Fidelitas, heeft voorzitter Mat Rutten een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Reden daarvoor is met name zijn enorme inzet voor diverse verenigingen.
Naast zijn werk als accountant, is Mat voorzitter van de harmonie en al jaren vrijwilliger bij Lijn 83, vastelaovendclub 't Bombakkes, joekskapel Nève d'n Diepvries en voorheen ook buurtvereniging Dr. Nolens en stichting Buurthuis Vanons.

Unitas et Fidelitas

Mat Rutten is sinds 2006 voorzitter van de harmonie en toont daarbij grote betrokkenheid binnen de vereniging. Hij heeft oog voor de diversiteit van de leden, waarbij hij de continuïteit van de 200-jarige vereniging probeert te waarborgen. Mat zet zich in voor het bereikbaar maken van muziekonderwijs voor de jeugd. Hiervoor is een aparte stichting opgericht, waarin hij ook zitting heeft. Daarnaast verzorgt Mat ook facilitaire zaken, zoals de inkopen voor de bar en het vervoer van grote instrumenten. Zo ook voor het jubileumweekend, dat van 8 tot en met 10 juni jl. werd gevierd. Hiervoor nam Mat alle bijbehorende werkzaamheden op zich en regelde hij de fondsenwerving.

Lijn 83

Mat is sinds 2012 lid van de Raad van Toezicht van Lijn 83 (voorheen SKOMeN). Hiervoor neemt hij deel aan scholenbezoeken en vergaderingen met de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en de directeurenraad. Tevens is Mat lid van de financiële commissie en een vraagbaak als het gaat om financiële en fiscale vraagstukken.

Vastelaovendclub 't Bombakkes

In 2005 was Mat prins van 't Bombakkes, waar hij sinds 2003 ook lid van de sponsorcommissie is en financieel adviseur. In zijn periode als prins bracht Mat diverse bezoeken aan verzorgingstehuizen, zieken, scholen en verenigingen.

Joekskapel Nève d'n Diepvries

Mat was in 1998 al betrokken bij de oprichting van joekskapel Nève d'n Diepvries en is tot op heden ook leider. De joekskapel is aanwezig bij nagenoeg alle carnavalsactiviteiten in onze gemeente, maar ook regelmatig bij bezoeken aan o.a. scholen en verpleeghuizen.

Buurtvereniging Dr. Nolens

Van 2003 tot 2015 was Mat voorzitter van de buurtvereniging Dr. Nolens. Daarbij was hij op vele fronten actief. Hij organiseerde diverse activiteiten voor alle leeftijden en stelde daarbij regelmatig zijn eigen huis of tuin ter beschikking. Daarbij was -en is hij nog steeds- actief bij werkzaamheden, zoals het bezoeken van buren en het (verspreiden van) drukwerk. Mat was daarnaast ook kartrekker van de viering van het 50-jarig bestaan van de buurtvereniging. 

Buurthuis VanOns

Van 1988 tot 2008 was Mat penningmeester van stichting Buurthuis Vanons. Hij was betrokken bij de oprichting, het beheer en de bouw van een compleet nieuw buurthuis.Als penningmeester was Mat verantwoordelijk voor alle financiën, maar hij zette zich daarnaast ook in voor de organisatie van activiteiten voor alle leeftijden. Ook voor de financiële afhandeling ten tijde van de opheffing van de Stichting was Mat verantwoordelijk.