Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Leidraad Landschappelijke Inpassing

Gennep heeft een prachtig en divers landschap: van het Maasdal tot de Stuwwal en alles wat daartussen ligt. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat Gennep mooi blijft en waar mogelijk nog mooier maken. Maar dat kunnen we niet alleen, want daar hebben we u als bewoner en eigenaar in het buitengebied bij nodig. 

Daarom heeft de gemeente een leidraad landschappelijke inpassing opgesteld om u als bewoner of eigenaar van het buitengebied bewust te maken van de kwaliteiten van het Gennepse landschap. Daarnaast inspireert en informeert deze leidraad over wat u kunt doen om de beeldkwaliteit van het landschap van Gennep te verbeteren en om nieuwe initiatieven te voorzien van een goede landschappelijke inpassing. De leidraad is geen nieuw beleid, maar een hulpmiddel bij het realiseren van plannen in het buitengebied. 

Foto gemaakt door Frank Wouters.