Kinderboek, natuurspeeltuin, Archeospots en meer...

Op donderdag 27 juni presenteerde Gerard Sonnemans het manuscript van zijn kinderboek ‘Op reis met een tijdmachine’ aan leerlingen van de Maria Gorettischool. Zij kregen de opdracht in de zomervakantie het manuscript te lezen en de schrijver van tips ter verbetering te voorzien. Het kinderboek vertelt op een toegankelijke manier over een stukje van de Gennepse geschiedenis. Het is een van de initiatieven volgend uit het Routeboek Programma Versterking Vrijetijdseconomie, met als doel al het moois wat gemeente Gennep te bieden heeft nog beter op de kaart te zetten. Wat staat er verder zoal in het routeboek?

Natuurspeeltuin De Diepen

Oude bomen, beekjes, meertjes, dassenburchten en hoogteverschillen. Dat kom je allemaal tegen bij een van de drie natuurgebieden bij De Diepen / Het Koningsven in Milsbeek. Een ideaal startpunt voor fietsers, wandelaars en ATB-ers én een uitje met kinderen. Binnenkort komt hier een natuurspeeltuin met water- , klim- en kabelbaanpret.

Archeospots

In maart 2019 werden de eerste twee Archeospots in onze gemeente onthuld: het Genneper Huys en de Franken van Gennep. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen. Een werkgroep bestaande uit leden van historische verenigingen is bezig met vier nieuwe Archeospots die de ontwikkeling van nederzettingen in onze gemeente zichtbaar maken. Na de zomer worden IJzertijdboeren,  Het houten kerkje, Pottenbakkers en Langs het spoor toegevoegd aan de ArcheoRoute. Kijk voor meer informatie over de vindplaatsen op www.archeoroutelimburg.nl.