Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Keurmerk Veilig Buitengebied in Noord-Limburg (19-10-2021)

Op vrijdag 15 oktober ondertekenden de Noord-Limburgse gemeenten een intentieverklaring voor het Keurmerk Veilig Buitengebied. Daarmee vergroten ze de veiligheid in het Noord-Limburgse buitengebied. Centraal staat de samenwerking tussen publieke en private partijen, waaronder de gemeenten en hun inwoners, politie, provincie, Veiligheidsregio Limburg-Noord, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Stichting Limburgs Landschap.

In 2019 behaalde Heijen al het Keurmerk Veilig Buitengebied. Daarna werd de aanpak uitgebreid naar meerdere dorpen in het buitengebied van onze gemeente. “We zien dat de samenwerking tussen inwoners, ondernemers en publieke partijen goed werkt”, aldus Pieter Lucassen, voorzitter van het regiobestuur Noord-Limburg van de LLTB. “Door alle ogen en oren in te zetten van iedereen die in het buitengebied actief is, komen criminele activiteiten sneller aan het licht en kan direct actie worden ondernomen.” In navolging van onze gemeente gaan de gemeenten Mook en Middelaar, Bergen, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Beesel nu ook aan de slag.