Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Kabinet benoemt Hans Teunissen als nieuwe burgemeester (07-09-2020)

De minister van Binnenlandse Zaken heeft de voordracht van de raad voor Hans Teunissen als nieuwe burgemeester overgenomen. Dat bericht ontving de gemeenteraad van Gennep op maandag 7 september. De gemeenteraad, die op 6 juli de voorkeur voor Hans Teunissen als nieuwe burgemeester van Gennep uitsprak, is verheugd over dit besluit. “Het besluit kwam zelfs nog iets eerder dan verwacht”, aldus Twan Reintjes.

Hans Teunissen wordt op 5 oktober geïnstalleerd als burgemeester. Tot die tijd blijft de heer Willibrord van Beek aan als waarnemend burgemeester. De installatie zal plaatsvinden in besloten kring, in aanwezigheid van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen openbare receptie plaatsvinden. De heer Teunissen wil graag snel kennismaken met de Gennepse inwoners en bedrijven. Dat zal hoge prioriteit hebben in zijn eerste maanden. Hans Teunissen: “Ik hoop dat de kennismaking met inwoners en ondernemers op een zo persoonlijk mogelijke manier kan plaatsvinden, rekeninghoudend met de coronarichtlijnen.”

Koninklijk besluit

Na de voordracht duurde het ongeveer drie maanden tot de uiteindelijke benoeming. De gouverneur bracht over de voordracht zelfstandig een advies uit aan de minister van Binnenlandse Zaken. Na een extra screening van de kandidaat volgde er een gesprek tussen de kandidaat en de minister. Na het besluit van de minister restte de handtekening van de koning. Daarmee is het zogenoemd koninklijk besluit een feit en kan Gennep zich klaarmaken voor de installatie van de nieuwe burgemeester.