Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Inzameling taxussnoeisel verlengd (01-09-2020)

De Stichting Taxus Taxi heeft de inzameling van taxussnoeisel  verlengd tot en met donderdag 10 september. De reden is het hete weer van de afgelopen weken. Daardoor was het voor veel mensen te warm om te snoeien. De stichting heeft als doel om 425.000 kilo snoeisel in te zamelen. Het taxussnoeisel is nodig voor de productie van kanker-remmende medicijnen.

De stof taxol is alleen aanwezig in de jonge scheuten, het éénjarig snoeisel, van de taxushaag. Zodra het snoeisel broei bevat, gaat de taxol verloren. Bewaar het snoeisel daarom zo luchtig mogelijk, uit de zon en maak een kuil in het midden van het snoeisel. Dek het snoeisel niet af en voorkom vermenging met bladeren.

Meer informatie over de knipvoorwaarden vindt u op de website van de Stichting Taxus Taxi. Hier vindt u ook de inzamelpunten of maakt u een afspraak voor het ophalen van uw snoeisel.