Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Inzameling PMD-afval

Bij de inzameling van PMD-afval mag alleen verpakkingsafval worden aangeboden: plastic, metaal en drankenkartons. Andere afvalsoorten in de zak leiden tot hogere verwerkingskosten. Vanaf juni 2020 gebruiken we daarom afkeurstickers. Deze stickers worden op een PMD-zak geplakt wanneer er verkeerd afval in zit. Wanneer uw zak een afkeursticker heeft gekregen, moet u het afval zelf sorteren en zorgen dat alleen het PMD-afval in een nieuwe PMD-zak terecht komt. De overige inhoud van de afgekeurde zak kunt u in de restcontainer doen. Zo zorgen we er samen voor dat het afval goed wordt aangeboden en gerecycled kan worden.

Welk afval mag er wel en niet in een PMD-zak?

De belangrijkste regel is dat het verpakkingsafval moet zijn, zoals plastic verpakkingsafval, drankenkartons of blik. Het is belangrijk dat u het verpakkingsafval los, plat en leeg in de zak doet. Dus stop geen plastic in het soepblik of een frisdrankblikje in de drankenkartons. Verpakkingen die niet thuishoren in een PMD-zak zijn piepschuim, chipszakken, aluminiumfolie (alleen vormvaste metalen verpakkingen, zoals soepblikken) en plastic dat geen verpakking is, zoals speelgoed of tuinstoelen. Kijk voor het hele overzicht op de website Doe mee met PMD.