Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Intentieovereenkomst voor 20 woningen op De Steenakker (30-03-2021)

Gemeente Gennep en Wienerberger B.V. hebben onlangs een intentieovereenkomst gesloten voor de bouw van 20 woningen op De Steenakker in Milsbeek, het terrein van de voormalige steenfabriek. Er kan nu worden gestart met de verdere uitwerking van de stedenbouwkundige schets. Binnen enkele maanden start Wienerberger B.V. alvast met de sanering van de asbestdaken.

Ruim 10 jaar geleden werd de steenfabriek aan de Bloemenstraat in Milsbeek gesloten. Sinds die tijd heeft de gemeente regelmatig gesproken met buurtbewoners en met Wienerberger B.V., de eigenaar van het terrein. De gesprekken hebben geleid tot een stedenbouwkundige schets voor de realisatie van 20 verhoogde, grote woningbouwkavels, met uitzicht op het Maasdal. Daarnaast leggen we een openbare boomgaard aan.

Bij de plannen houden we rekening met de cultuur-historische waarde van het terrein. Zo willen we de karakteristieke schoorsteen en de voormalige kantine en werkplaats op het terrein behouden. Voor de voormalige werkplaats denken we aan een combinatie van horeca en een ontvangstruimte. Daar kunnen we gasten ontvangen en uitleg geven over de bijzondere omgeving.