Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Informatiebijeenkomst Ruimte voor de Maas bij Oeffelt (02-11-2021)

Op woensdag 10 november organiseert de provincie Noord-Brabant een informatiebijeenkomst over het project ‘Ruimte voor de Maas bij Oeffelt’. Dit project gaat over toekomstbestendige oplossingen en maatregelen voor de flessenhalsproblematiek in de Maas ter hoogte van Oeffelt. De bijeenkomst duurt van 18.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in wijkcentrum de Kleppenburg in Oeffelt. U bent vrij om binnen te lopen wanneer het u uitkomt.

Bij Oeffelt en Gennep is de Maas versmald. De fundamenten van de provinciale weg en het oude spoor in de uiterwaarden van de Maas bij Oeffelt stuwen de Maas bij hoogwater op. Met de aanpak van deze ‘flessenhals’ dragen we bij aan de verbetering van de waterveiligheid in de toekomst. Het project verlaagt de waterstand en verkleint daarmee de kans op overstroming bij extreem hoogwater.

Tijdens de informatieavond op 10 november krijgt u informatie over de resultaten uit de verkenningsfase van het project. Ook is er ruimte voor het delen van vragen en ideeën. Meld u dan in verband met corona en de catering van tevoren aan. Dat kan via www.ruimtevoordemaasbijoeffelt.nl.