Informatieavond Lob van Gennep - Mooier en veiliger leven met de Maas

Op donderdag 9 mei organiseert het projectteam Lob van Gennep van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond in ‘t Trefpunt, Kerkstraat 31 in Milsbeek. Vanaf 19.00 uur is er een presentatie over het project, om 20.00 uur start de informatiemarkt. Enkele dagen eerder, op dinsdag 7 mei, vindt eenzelfde informatieavond plaats in MFC de Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunt u kaartmateriaal en foto’s bekijken van het gebied Lob van Gennep. Het projectteam Lob van Gennep gaat graag met u in gesprek over de huidige situatie en de opgave om het gebied voor de toekomst beter te beschermen tegen hoogwater van de Maas. Daarnaast willen we de waterbergende werking van het gebied verbeteren en de bijzondere gebiedskwaliteiten versterken. Heeft u daar vragen of ideeën over? We nodigen u van harte uit om deze met ons te delen.

Website

Bent u niet in de gelegenheid om de bijeenkomst op 7 of 9 mei bij te wonen? Over enkele weken volgt een derde informatieavond. De datum en locatie maken we nog bekend. Dat gebeurt via de website www.lobvangennep.nl. Hier vindt u meer informatie over de Lob van Gennep.

In opdracht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat is in april 2019 een verkenning naar de Lob van Gennep gestart. Hierin wordt bekeken hoe een verbetering van de huidige situatie kan worden bereikt volgens drie doelen: de Lob van Gennep beter beschermen tegen hoogwater, het bergen van water én de ruimtelijke kwaliteit van het gebied versterken.