Historische boeken

Het VVV-kantoor in het stadhuis verkoopt twee nieuwe boeken die aansluiten bij deze periode van herdenking van de twee historische gebeurtenissen.

Het boek 150 jaar Duits Lijntje/Boxteler Bahn is tweetalig (Nederlands/Duits) en prachtig geïllustreerd met historische ansichtkaarten. Het is niet alleen een waardevol boek voor geïnteresseerden in het Duitse Lijntje, maar voor alle spoor- en treinliefhebbers. De prijs voor dit 144 pagina’s tellende boek bedraagt 10 euro. Behalve bij de VVV is het boek ook te koop bij Bruna, Museum het Petershuis en de Kenniskeuken.

Het boek De oorlog in Limburg is een uniek boek dat speciaal over Limburg gaat. Limburg herdenkt in 2019/2010 dat het 75 jaar geleden bevrijd werd van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als aanzet tot deze gelegenheid verschijnt dit multimediale boek. De luxe belevingseditie bevat naast het boek ook een gratis te downloaden AR app (ontdek 3D-modellen en video- en audiofragmenten) en 40 replica’s van originele documenten. Het boek in een luxe bewaardoos kost € 39,95.