Herdenking 75 jaar bevrijding

Op 12 februari is het 75 jaar geleden dat Gennep werd bevrijd tijdens Operatie Veritable. In het weekend van 14, 15 en 16 februari staan we hier met verschillende activiteiten bij stil.

Vanaf vrijdag 14 februari is het stadhuis voor drie dagen ingericht als militair hoofdkwartier. Hier worden drie dagen lang radio-uitzendingen gemaakt door een historisch radiostation, Radio Veritable. U kunt het radiostation elke dag van 10.00 tot 18.00 uur bezoeken. Op vrijdag worden poppies, keramische klaprozen, geplaatst op de graven van overleden soldaten. Een poppy is het symbool waarmee Britten de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdenken.

Zaterdag 15 februari vinden er verschillende herdenkingen plaats in Milsbeek, Gennep en Ottersum. Zaterdagmiddag begint om 15.00 uur een concert van fanfare Bereden Wapens in Pica Mare Gennep. Entreekaarten hiervoor kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Bruna, Jumbo, Museum Het Petershuis, Primera en het VVV-kantoor.

Zaterdag 1 februari wordt de expositie Onze bevrijders in beeld geopend. U kunt de expositie bezichtigen in Museum Het Petershuis van 2 februari tot en met 8 maart. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Evenementen Gennep.