Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Help mee met de bestrijding van de eikenprocessierups

Als onderdeel van de bestrijding van de eikenprocessierups, heeft gemeente Gennep begin dit jaar nestkastjes uitgedeeld. De actie was zo succesvol dat we hem herhalen. Wilt u helpen bij de bestrijding van de eikenprocessierups? En heeft u een geschikte plek voor een nestkastje? Vraag er dan gratis een aan bij de gemeente.

De nestkastjes worden weer lokaal gemaakt door Dichterbij – Ambachtelijk hout Gennep. Er zijn twee verschillende typen nestkastjes. Er worden er 150 gemaakt met een vliegopening van 32 millimeter, die geschikt zijn voor de koolmees, kuifmees en de bonte vliegenvanger. Ook zijn er 50 nestkastjes speciaal voor de boomkruiper. De boomkruiper leeft in parkachtige gebieden met oude bomen.

Heeft u interesse in een nestkasje?

Mail uw naam, adres en telefoonnummer naar gemeente@gennep.nl. Geef in uw mail ook aan welk type nestkastje u wilt (mezenkast of boomkruiper) en waar u het kastje op wilt hangen. Ook scholen, dorpsverenigingen, buurtverenigingen of instellingen komen in aanmerking. Zodra de nestkastjes geleverd zijn, ontvangt u een mail met informatie over de ophaalmomenten.