Grensoverschrijdende activiteit? Vraag subsidie aan!

Heeft uw vereniging of organisatie het idee een activiteit te organiseren, zoals een scholierenuitwisseling, sporttoernooi, muziekevenement, tentoonstelling of gezamenlijke activiteiten van bijvoorbeeld politie, brandweer en verenigingen? Dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie. De Euregio Rijn-Waal ondersteunt deze activiteiten in het kader van ‘People to People’. In 2018 werd in onze gemeente subsidie verstrekt aan de Kiwanis Maasduinenloop voor Nederlandse en Duitse hardlopers.

Wat is People to People?

De Europese Unie ondersteunt samenwerkingsprojecten tussen buurlanden. Speciaal voor activiteiten waarbij de contacten tussen inwoners in het Nederlands-Duitse grensgebied centraal staan, is het programma ‘People to People’ ontwikkeld. Met dit programma stimuleert de Euregio Rijn-Waal de grensoverschrijdende samenwerking tussen burgers en instellingen. Zowel activiteiten met een educatief als met een sociaal-cultureel karakter worden door People to People ondersteund met een subsidie tot maximaal 1.000 euro. Deze activiteiten vinden vooral plaats op het gebied van educatie en cultuur en bestuur. Ze stimuleren grensoverschrijdende samenwerking en staan dicht bij de burger.

Contact

Heeft u plannen voor dergelijke activiteiten, of wilt u aanvullende informatie over People to People en mini-projecten? Neem dan contact op met Svenja Arntz (tel. 0049-2821-793012) of Astrid Hubbers (tel. 0049-2821-793019) van Euregio Rijn-Waal.
Kijk voor meer informatie op www.euregio.org/peopletopeople