Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gratis scholing en loopbaanadvies (15-12-2020)

In tijden van corona verandert de arbeidsmarkt. Blijft u zich als werkende of werkzoekende ook ontwikkelen? Sinds 1 december biedt de overheid gratis cursussen en trainingen aan voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Deze scholingen richten zich op het versterken en verbeteren van vaardigheden. Ook kan zo’n cursus of training een eerste stap zijn richting een omscholing. Het aanbod is breed, van techniek tot communicatie en van leidinggeven tot financiën. Kijk voor een overzicht van het aanbod op www.hoewerktnederland.nl.

Op regionaal niveau lanceerden Limburgse werkgevers, onderwijsinstellingen, vakbonden en overheden op 1 december samen www.limburgleert.nl. Ook dit platform heeft een mooi aanbod van scholingen en online trainingen.

Loopbaanadvies

Per 1 december was het Ontwikkeladviesportaal weer geopend. Werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden konden gratis adviestrajecten volgen. Er was ruimte voor 55.000 adviestrajecten. Alle trajecten waren binnen 2 dagen vergeven. Via het Leerwerkloket is het gelukkig alsnog mogelijk om een gratis loopbaanadviesgesprek te krijgen. Kijk voor meer informatie op noordlimburg.lerenenwerken.nl.