Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gennep zoekt nieuwe beheerder(s) binnensportaccommodaties

Gemeente Gennep is een aanbestedingstraject gestart om vanaf 2021 verder te gaan met een nieuwe beheerder van de gemeentelijke binnensportaccommodaties (inclusief zwembad) en zalencentrum Pica Mare. Dit gebeurt volgens de vernieuwende Rapid Impact Contracting (RIC) methodiek. Tot en met december 2020 blijft Optisport de beheerder en het aanspreekpunt van de binnensportaccommodaties en lopen de huidige afspraken door.

Rapid Impact Contracting

Waar aanbestedingen normaal gesproken vaak afvinklijsten zijn op basis van een Programma van Eisen, wordt met RIC op zoek gegaan naar een samenwerkingspartner die past bij een Programma van Ambities. Deze ambities worden samen met de hoofdgebruikers van de binnensportaccommodaties opgesteld. De RIC-methodiek, die is ontwikkeld en wordt ondersteund door adviesbureau KplusV, is gebaseerd op de Global Goals van de Verenigde Naties. RIC biedt de gemeente de kans om partners te zoeken met dezelfde ambities op het gebied van sociale, duurzame en innovatieve waarden.

Wethouder Rob Peperzak: “Na een aantal eenjarige overeenkomsten met de huidige beheerder Optisport, willen we weer toe naar een duurzame relatie met maatschappelijke meerwaarde. We kunnen er ook voor kiezen om met meerdere partijen samen te werken. Na de aanbesteding op basis van onze ambities, gaan we met de partij(en) in gesprek over een op te stellen meerjarige overeenkomst. De RIC-methodiek biedt de flexibiliteit om tijdens de looptijd van het contract in overleg wijzigingen aan te brengen, die tot een beter resultaat zullen leiden.”

Marktinformatiedag

Maandagmiddag 22 juni organiseert de gemeente een marktinformatiedag voor partijen die interesse hebben in het beheer van de accommodaties in gemeente Gennep. Dat hoeven zeker niet alleen sportgeoriënteerde partijen te zijn. U kunt zich aanmelden voor de marktinformatiedag door een e-mail te sturen naar inkoop@gennep.nl. Ook kunt u via dit e-mailadres om meer informatie vragen.