Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gennep viert Kinderboekenweek met nieuw historisch kinderboek (07-10-2020)

Op woensdag 7 oktober overhandigden kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en illustratrice Karine Linsen, tijdens de Kinderboekenweek, het boek Sterrenkind aan wethouder Rob Janssen. Sterrenkind is het tweede boek dat verschijnt in de reeks kinderboeken over de geschiedenis van Gennep.

Het verhaal van een Joods meisje

Sterrenkind geeft een inkijkje in het leven van het Joodse meisje Selly Andriesse in de gemeenschap van Gennep tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schrijver Gerard Sonnemans ging voor het schrijven van het boek onder andere in gesprek met de Gennepse Mies Mooren. Zij heeft Selly goed gekend.

De overhandiging van het boek vond plaats voor het pand aan de Markt 14 in Gennep, waar Selly woonde.

Een historische kinderboekenreeks

Om kinderen te interesseren voor de geschiedenis van hun leefomgeving, publiceren gemeente Gennep en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans een historische kinderboekenreeks. De boeken zijn geschreven voor kinderen van ongeveer 9 tot 14 jaar. Vorig jaar kwam het eerste boek uit: Ridder of monnik?. Sterrenkind is het tweede boek in de reeks. Meer informatie over de kinderboekenreeks is te vinden op www.visitgennep.nl/kinderboeken.

75 jaar bevrijding

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Schrijver Gerard Sonnemans: “Met 75 jaar bevrijding kon ik niet anders dan een boek maken met een link naar de Tweede Wereldoorlog.” Daarnaast past het boek goed bij het thema ‘En toen?’ van de Kinderboekenweek. Wethouder Rob Janssen: “Een passender thema voor Gennep is er niet. Hier kun je terug naar alle tijden, of het nu de Romeinse tijd is, of de Tweede Wereldoorlog.”

Het boek Sterrenkind is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in de gemeente Gennep en kost € 9,95.