Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gennep tekent RetailDeal

Janine van Hulsteijn en Mona Keijzer geven elkaar de hand en tonen de overeenkomst

Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

Innoveren

Wethouder Van Hulsteijn licht toe: “De RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke partijen bij elkaar te brengen om samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Met als doel: succesvol innoveren en transformeren van het winkelgebied, zodat we weer meer consumenten naar ons centrum kunnen trekken. Dit is een van de ambities van het college.”

Winkelleegstand

“De afgelopen maanden hebben we al belangrijke stappen gezet om de winkelleegstand aan te pakken en hierbij alle partijen om tafel te krijgen. Met de ondertekening van de RetailDeal krijgen we hierbij ook landelijke steun en nog meer expertise. De gemeenten kunnen zo van elkaar leren in de aanpak van de winkelleegstand.”