Gemeentelijke onderscheiding voor Wim van Riet uit Gennep

Op zondag 19 januari heeft wethouder Rob Peperzak een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uitgereikt aan Wim van Riet uit Gennep. De heer Van Riet had op dat moment een verjaardagslunch in Eethuis De Diepen ter ere van zijn moeder, die de dag ervoor 91 jaar is geworden.

De heer Van Riet staat altijd voor iedereen klaar. Voor zijn moeder, voor wie hij al meer dan twintig jaar intensief zorgt, maar ook voor diverse verenigingen in de gemeente Gennep. Van Riet is voorzitter van Stichting Revue Gennep. Hij regelde dat de derde editie van de revue plaats kon vinden in de Steenfabriek, richtte een sponsorteam op en zorgde er mede voor dat de voorstelling een succes werd.

Sport

Van Riet is een van de oprichters van basketbalvereniging Gennep Cougars. Daar is hij secretaris geweest en was hij als bestuurslid verantwoordelijk voor Jeugdzaken. Daarnaast is hij jarenlang actief geweest als trainer en coach. Ook binnen volleybalvereniging Flamingo’s was hij lange tijd actief betrokken bij diverse jeugdteams.

Van Riet was lid van de brommercrossclub AMC, totdat het brommercrossterrein werd opgeheven. Daarna werd hij samen met andere leden lid van Motorclub MC Limburgia 65 en organiseerde hij naast het crossen de tweejaarlijkse motorcross.

Zorg

Naast mantelzorger voor zijn moeder, is de heer Van Riet van 2013 tot 2018 bestuurslid geweest van Stichting Bejaardenzorg ‘Congregatie van de Heilige Geest’ (verzorgingshuis Libermannhof). Daar deed hij ook uitvoerende werkzaamheden. Daarnaast heeft hij jarenlang gecollecteerd voor het Rode Kruis.

Ganapja

De gemeentelijke onderscheiding ‘De Ganapja’ kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldend kunstwerk, gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.