Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gemeentelijke onderscheiding voor Tonny Wilbers uit Gennep (19-10-2021)

Op zondag 17 oktober reikte burgemeester Hans Teunissen een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uit aan Tonny Wilbers uit Gennep. De uitreiking vond plaats bij Old Inn in Ottersum.

De heer Wilbers ontving de onderscheiding voor zijn brede inzet voor de Gennepse gemeenschap. Hij was de afgelopen jaren onder andere betrokken bij de reünie voor bewoners van de Markt in Gennep, de inzegening van voertuigen, de Samenloop voor Hoop, het opknappen van de Gennepse locomotief Lok94 en de viering van Mariahemelvaart. Ook vermaakt Wilbers al jaren menigeen met lezingen en verhalen, onder andere in huiskamer De Prôst en bij dagbesteding tHuijs aan de Niers.

Voor deze indrukwekkende staat van dienst ontving de heer Wilbers de Ganapja. Deze gemeentelijke onderscheiding kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldend kunstwerk, gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

Foto: SK-Media