Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gemeente Gennep viert Boomfeestdag met inrichting buitenterrein KEC (16-11-2021)

Op 10 november deed gemeente Gennep weer mee met de jaarlijkse Boomfeestdag. Onder het toeziend oog van wethouders Rob Peperzak en Rob Janssen werden er een aantal bomen geplant bij het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja in Gennep. Dit was ook meteen het startsein voor de inrichting van het buitenterrein van het KEC.

Bomen maken gezond

Op de deelnemende basisscholen kregen kinderen op de Boomfeestdag een groene les van IVN Maas en Niers. Het thema was ‘Bomen maken gezond!’. In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. Ook ervaren kinderen in een groene omgeving minder stress en kunnen ze zich er beter concentreren.

Groen rondom het KEC

Om bovenstaande redenen vinden we het heel belangrijk dat de omgeving rondom het KEC groen wordt ingericht. Daarvoor hebben we een ontwerp gemaakt met maar liefst 94 bomen: 88 nieuwe bomen en 6 lindes die worden verplaatst. Daarnaast planten we zo’n 7.000 struiken en heesters en een groot aantal vaste, bloeiende planten. De aanplant wordt verzorgd door idverde uit Venray.