Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gemeente Gennep komt graag in contact met jonge mantelzorgers (15-09-2020)

Volgens statistieken zijn er in gemeente Gennep zo’n 900 jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is, of een psychische aandoening heeft.

Jonge mantelzorgers hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Daarom komen we graag met hen in contact om de juiste zorg en ondersteuning te bieden.

Registreren

Ben jij een jonge mantelzorger? Registreer jezelf dan via www.gennep.nl/mantelzorg. Of ken je een jongere die mantelzorg verleent?  Help hem of haar dan om zich als jonge mantelzorger te registreren. Twijfel je, of wil je graag meer informatie over jonge mantelzorgers? Kijk dan eens op www.mantelzorg.nl/jongzorgen. Of neem contact op met Team Toegang via (0485) 49 41 44.

Mantelzorgcompliment

Gemeente Gennep zet jonge mantelzorgers graag in het zonnetje. In oktober krijgen geregistreerde jonge mantelzorgers een goodiebag, met verrassingscadeaus en informatie over hulp en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast nodigen we hen uit voor een dag Toverland op 1 november 2020. Daarbij zijn ook onze zorgconsulenten aanwezig om kennis te maken.