Gemeente Gennep kiest E-Fiber voor aanleg glasvezelnetwerk

Supersnel en betrouwbaar internet, van het stadshart tot in de buitengebieden, dat is de toekomst voor gemeente Gennep. Op woensdag 28 augustus tekenden gemeente Gennep en E-Fiber de samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken waaronder E-Fiber in Gennep een glasvezelnetwerk gaat aanleggen. De ondertekening vond plaats in Ven-Zelderheide, de kern waar relatief gezien de meeste mensen zich hebben ingeschreven voor glasvezel, namelijk 52% van de huishoudens en bedrijven. 

Na een succesvolle campagne in 2018 is gezocht naar een aanbieder die het glasvezelnetwerk kan aanleggen. Gemeente Gennep heeft voor E-Fiber gekozen. Wethouder Janine van Hulsteijn licht toe: “E-Fiber wilde als enige partij een 100% dekkend glasvezelnetwerk aanleggen. Daar starten ze eind 2019 mee. Eind 2020 kan iedereen in onze gemeente gebruikmaken van supersnel internet.”

Animo

Van september tot eind december 2018 is in gemeente Gennep door Gennep Glasvezel campagne gevoerd voor glasvezel. Vooral in de dorpen bleek het animo groot. Dit was ook de verwachting omdat de huidige internetverbinding in Gennep beter is dan in de buitengebieden.

Toekomstbestendig

Wethouder Van Hulsteijn is blij met deze belangrijke stap: “Het gaat er nu écht van komen, een toekomstbestendige internetverbinding voor onze inwoners en ondernemers. Het is een flinke stap voorwaarts die we met dank aan iedereen die zich heeft ingeschreven kunnen maken. Daar ben ik als wethouder enorm trots op.”

Milieu

Ook is glasvezel beter voor het milieu dan een koperverbinding. Glasvezelkabels wekken in tegenstelling tot koperverbindingen minder warmte op, verbruiken minder energie bij het versturen van gegevens en er komen geen giftige materialen in de grond vrij. “Dubbele winst dus, voor de leefomgeving van onze inwoners en ons duurzaamheidsbeleid”, aldus Van Hulsteijn.