Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

Na het succes van de eerste editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt op 12 maart 2020 een tweede editie georganiseerd voor een nieuwe lichting leerlingen.

On Stage

On Stage is een project, waarbij vmbo-leerlingen leren om een duurzaam en lokaal ondernemersnetwerk op te bouwen voor de toekomst. Tijdens het beroepenfeest ontmoeten zo’n 250 beroepsbeoefenaars en zo’n 900 leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer elkaar op een feestelijke wijze. Door met elkaar in gesprek te gaan over het vak en de werkdag van de beroepsbeoefenaar, krijgen de leerlingen een beter beeld van de diverse beroepen. Dat is belangrijk, want nergens moeten jongeren al zo vroeg een belangrijke beroepskeuze maken als op het vmbo. Een goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid.

Doe dag

Als er een klik is tussen de leerling en de beroepsbeoefenaar, worden er visitekaartjes uitgewisseld en een afspraak gemaakt voor de Doe Dag, die ongeveer twee weken later plaatsvindt. Op de Doe Dag brengen de leerlingen een bezoek aan de beroepsbeoefenaar, zodat zij zelf kunnen ervaren wat het werk precies inhoudt.

Doet u mee?

Heeft u een leuk beroep en wilt u de leerlingen helpen door een inkijkje te geven in uw werk? Meld u dan aan op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl. U hoeft hiervoor geen erkend leerbedrijf te zijn. Het enige wat nodig is, is enthousiasme en informatie over uw beroep en de mogelijkheid om de leerlingen, waarmee u een match heeft, eenmalig op werkbezoek te ontvangen.

Of u nu automonteur, advocaat, KNO-arts of kapper bent; iedereen is van harte welkom, want dromen mag bij On Stage!