Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Forse Europese subsidie voor verduurzaming haven Heijen

De gemeente Gennep is enthousiast over de bijdrage die de Europese Unie (EU) donderdag 16 juli heeft toegekend aan onder andere de haven Heijen. Als onderdeel van een verduurzaming van de mobiliteit van binnenhavens gaat 10,4 miljoen euro naar de binnenhavens Heijen, Venlo en Lanaken (België). Daarvan is rond 4 miljoen euro bestemd voor de haven in Heijen. De financiële impuls van de EU ziet de gemeente als belangrijke erkenning en steun in de rug voor de toekomst van de haven.

Wethouder Janine van Hulsteijn: “We zijn hier als gemeente ontzettend trots op. Dit is de bevestiging van de belangrijke rol die onze lokale haven heeft als binnenhaven in het Europese transportnetwerk. Het is een kwaliteitspredicaat voor de haven. Daarnaast past deze toekenning ook perfect bij de uitbreidingsplannen met meer goederenvervoer over het water. Het vergroot de economische waarde én de omgevingskwaliteit van onze haven Heijen.” Bekijk het uitgebreide nieuwsbericht op de website van de provincie Limburg.