Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Escaperoom over cybercriminaliteit (16-11-2021)

Op maandag 8 november stond de mobiele escaperoom Bl@ckmail op het Elzendaalcollege in Gennep. Deze escaperoom is ontwikkeld om jongeren cyberbewust te maken en ze te wijzen op de risico’s van sextortion.

Sextortion is een vorm van cybercriminaliteit, waarbij gedreigd wordt met het openbaren van seksueel getint materiaal zoals foto’s of filmpjes. Dit komt, net als veel andere vormen van digitale criminaliteit, helaas steeds meer voor. Burgemeester Hans Teunissen. “Reden voor mij en mijn collega-burgemeesters van Venray, Bergen en Mook en Middelaar om dit gezamenlijk aan te pakken en ervoor te zorgen dat minder inwoners slachtoffer worden van deze praktijken. We willen dit doen door de verschillende doelgroepen bewust te maken van het fenomeen.” Via de escaperoom, waarbij de leerlingen van het Elzendaalcollege begeleid worden door het cybercrimeteam van de politie, werd hierin een belangrijke stap gezet.