Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Enquête voor een veilig buitengebied (18-08-2020)

Bedrijven en bewoners in buitengebieden hebben steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals inbraken en diefstal. In het buitengebied wordt vaak chemisch afval gedumpt. Ook worden er regelmatig hennepkwekerijen in leegstaande schuren ontdekt.

Gezamenlijke aanpak

Om deze problemen aan te pakken, werkt de gemeente samen met de politie, brandweer, bewoners en ondernemers, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Met deze samenwerking willen de partijen het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied behalen.

Enquête

Om het keurmerk te behalen is een plan van aanpak opgesteld. Eén onderdeel hiervan is een enquête onder ondernemers en bewoners om meer informatie te verkrijgen over de veiligheidsproblemen die spelen. De enquête gaat niet alleen over criminaliteit, maar bijvoorbeeld ook over brandveiligheid en verkeersveiligheid.

De enquête kunt u via www.hetccv.nl/Gennep/ anoniem invullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de link naar de enquête maar één keer gebruiken.