Energieke start van Lokaal Sportakkoord

In navolging op het Nationaal Sportakkoord werkt gemeente Gennep aan een Lokaal Sportakkoord. Hiermee willen we de bestaande samenwerking binnen Gennep Doet Mee stimuleren en met extra energie plannen uitvoeren, die het voor alle inwoners van de gemeente mogelijk maken om met plezier te gaan en te blijven sporten en bewegen.

Op 2 oktober kwamen hiervoor zo’n dertig professionals en vrijwilligers (sport, welzijn, gezondheid, onderwijs, politiek) samen. Onder begeleiding van sportformateur Hans Arends en onder aanmoediging van wethouder Peperzak zijn concrete plannen bedacht onder de noemers Vitaal meedoen, Vitale jeugd en Vitale sportaanbieders.

Vrijdag 11 oktober is een concept van het Lokaal Sportakkoord verzonden naar de deelnemers en naar alle andere relevante organisaties. Tot 1 november hebben zij de tijd om hierover in gesprek te gaan en hun mening te vormen over de geformuleerde plannen. Vervolgens dienen zij aan te geven of zij zich aansluiten bij het Lokaal Sportakkoord en of zij op woensdagavond 6 november hier hun handtekening onder willen plaatsen.