Sluit venster x

Probeert u via de website een afspraak met de gemeente te maken, maar lukt dit niet? Neemt u dan s.v.p. telefonisch contact met ons op: 0485 - 494141. Vanwege een storing werkt ons afsprakensysteem op dit moment helaas niet optimaal. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Een dekkend AED-netwerk

Dit item is verlopen op 20-11-2016.

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De gemeente Gennep telt momenteel 21 AED’s voor algemeen gebruik. Deze AED’s zijn allemaal opgenomen in het systeem HartslagNu.

Ambulances en burgerhulpverleners

HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een (mogelijke) reanimatie worden niet alleen twee ambulance op weg gestuurd, maar wordt ook automatisch een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd via een app of sms. In totaal zijn er 190 burgerhulpverleners aangemeld die wonen of werken in de gemeente Gennep. Hiermee is ons netwerk van AED’s en burgerhulpverleners voldoende dekkend.

Het Rode Kruis heeft op eigen initiatief een EHBO-app gelanceerd, waarmee je de dichtstbijzijnde AED kunt vinden. Helaas zijn deze systemen niet met elkaar gekoppeld. Het kan dus zijn dat niet alle AED’s in onze gemeente in die app staan.