Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Draagvlakmeting BIZ uitgesteld (13-04-2021)

In 2020 startte een groepje ondernemers met het opzetten van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Gennep. Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren. Alle ondernemers in het centrum van Gennep betalen zo mee aan activiteiten voor en door ondernemers. Deze investeringen komen niet in de plaats van de inzet door de gemeente, maar zorgen voor een plus.

Afgelopen februari zou het BIZ-bestuur een draagvlakmeting uitvoeren om, na een positieve stemmingsronde, de BIZ definitief op te starten. Vanwege de coronapandemie is echter besloten om de draagvlakmeting te verplaatsen naar september 2021. Na een positieve draagvlakmeeting kan de BIZ dan hopelijk alsnog starten op 1 januari 2022.

Het BIZ-bestuur en de werkgroepen blijven ondertussen een actieve rol spelen voor het centrum van Gennep. Ze werken bestaande en nieuwe projecten uit om het kernwinkelgebied aantrekkelijker te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe toeristische bewegwijzering en marketing en promotie.