Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Doe geen plastic om bomen

Steeds vaker worden bomen omwikkeld met plastic of tape om de eikenprocessierups te bestrijden. Het aanbrengen van plastic heeft echter geen effect voor de bestrijding. Het zorgt daarnaast voor vervuiling. Ook het aanbrengen van tape werkt niet. Vooral de natuurlijke vijanden en andere insecten worden hierdoor gedood. Natuurlijke vijanden zijn bijvoorbeeld vleermuizen en mezen. We verzoeken u om het plastic en het tape van de gemeentelijke bomen te verwijderen.

Wat kunt u wel doen?

Maak de omgeving aantrekkelijk voor natuurlijke vijanden. Zo draagt u bij aan de bestrijding van de eikenprocessierups. U kunt bijvoorbeeld een mezenkastje ophangen of een strook van uw tuin inzaaien met schermbloemen, zoals fluitenkruid, dille, kervel, boerenwormkruid, wilde peen, pastinaak, duizendblad. Dat hoeft niet per se in de buurt van een eikenboom te zijn.