Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

De gedachte achter Landmark Gennep West (26-10-2021)

Onlangs werd het kunstwerk Landmark Gennep West bij het Weverpark onthuld. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Frans Klerkx. Kent u de betekenis achter het kunstwerk?

Uitleg van de kunstenaar

Frans Klerkx legt uit: "Op deze plek komen twee elementen bij elkaar: de levende natuur in de vorm van het Weverpark en de dode natuur in de vorm van een beeld bestaande uit drie geometrische vormen. De levende natuur met zijn bomen en bloemen verandert heel snel. De miljoenen jaar oude, dode natuur - waartoe staal en hardsteen behoren - verandert maar heel langzaam. Dat contrast boeit mij en illustreert dat uiteindelijk alles aan verandering onderhevig is."

Speciaal voor Gennep

Vanaf het begin van zijn kunstenaarschap is Frans Klerkx gefascineerd door de basisvormen van de geometrie (cirkel, driehoek, vierkant). Deze vormen zijn kenmerkend voor zijn schilderijen en beelden. Landmark Gennep West is speciaal voor Gennep ontworpen en bestaat uit drie platen cortenstaal die zijn ‘gevouwen’ en samengevoegd, waardoor ze aan de top een kleine driehoek vormen. Cortenstaal is een weervast, duurzaam en rauw materiaal dat alleen aan de oppervlakte roest. Daaraan dankt het beeld  zijn geleefde karakter en warme kleuren.