CVK Bouw renoveert gemeentekantoor Gennep

CVK Bouw BV uit Siebengewald is door gemeente Gennep verkozen om het gemeentekantoor te renoveren. Deze lokale partij kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te realiseren die past bij de huidige tijd. Op dinsdag 3 december 2019 tekenden burgemeester Van Beek en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de overeenkomst in het gemeentekantoor.

De renovatie van het gebouw uit 1994 start medio december en zal naar verwachting zo’n vijf maanden duren. Wethouder Rob Peperzak, met onder andere wonen en duurzaamheid in zijn portefeuille, is bestuurlijk verantwoordelijk: “De voorbereidingen zijn volop gaande, maar de dienstverlening aan onze inwoners blijft ongewijzigd. Een deel van de ambtenaren blijft werkzaam in het gemeentekantoor op plekken waar de bouwvakkers niet of pas later zullen komen. Een grote groep ambtenaren gaat op tijdelijke locaties werken nabij het gemeentekantoor, zoals bij Destion dat geschakeld is aan het gemeentekantoor, en in het stadhuis.” 

Duurzaam

Gemeente Gennep realiseert een duurzaam gemeentekantoor. Met name installaties en meubilair zijn verouderd en na 25 jaar aan vervanging toe. Peperzak: “De belangrijkste verduurzaming die we realiseren, is de aanleg van een CO2-neutraal klimaatsysteem met warmtepompen. Met dit innovatieve klimaatsysteem maken we écht werk van onze duurzaamheidsambities, want het gemeentekantoor gaat hiermee van het gas af. Verder wordt het energieverbruik aanzienlijk verminderd door de toepassing van led-verlichting en verbetering van de isolatiewaarde van de buitenschil van het gebouw.”

Circulair

In de nieuwe werkomgeving worden verschillende werk- en vergaderplekken gerealiseerd en het gebouw wordt zodanig ingericht dat het flexibel werken mogelijk maakt, passend bij de huidige tijd. De inrichting wordt grotendeels circulair uitgevoerd. “Bestaand meubilair krijgt een nieuw jasje of onderdelen ervan worden hergebruikt. Zo voorkomen we dat goed materiaal verloren gaat”, aldus de wethouder.