Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Corona maakt creatief (08-09-2020)

De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Heeft u een mooi voorbeeld waarmee u anderen kunt inspireren? Geef het door aan de gemeente via communicatie@gennep.nl of (0485) 49 41 41.

Donateursactie harmonie Sint Caecilia

De jaarlijkse donateursactie van harmonie St. Caecilia Ven-Zelderheide en Ottersum in juni ging niet door. Toch heeft de vereniging de inkomsten hard nodig. Dus was er een brainstorm om de collecte coronaproof te organiseren. Erik Derks, bestuurslid: “We wilden niet langs de deuren gaan. Zowel ter bescherming van de inwoners als onszelf, met name onze oudere leden. En zo bedachten we een huis-aan-huis flyer met QR-codes. Mensen kunnen zo vanuit huis zelf een donatie overmaken. Overmaken via het bankrekeningnummer is ook gewoon mogelijk. We hebben nog niet zoveel opgehaald als andere jaren, maar misschien ligt de flyer nog op de keukentafel.”

Uitdaging

Positieve reacties kwamen er niet alleen van inwoners. “Ook andere verenigingen vinden het een goed idee. Ze vragen hoe wij het hebben aangepakt”, aldus Erik. De komende maanden repeteert de harmonie voor het kerstconcert. In welke vorm dat gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Erik: “We hebben diverse mogelijkheden in gedachten. Een grotere locatie, meerdere uitvoeringen, een digitaal concert. We gaan als vereniging ook deze uitdaging aan!”