Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen (16-11-2021)

De nieuwe zorgpremies voor 2022 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld.

Bijdrage aanvullende verzekering

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een - vrijwillige - aanvullende verzekering. Als u een laag inkomen heeft, betaalt de gemeente een deel van de aanvullende verzekering. Dit is maximaal € 43,- per maand. De aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen. U kunt ook uw eigen risico meeverzekeren of in termijnen betalen. Zo komt u niet onverwacht voor hoge zorgkosten te staan.

Overstappen

Op www.gezondverzekerd.nl kunt u tot en met 31 december 2021 overstappen naar een collectieve verzekering.

Toeslagen en regelingen

Met een laag inkomen heeft u waarschijnlijk ook recht op zorgtoeslag. Op www.datgeldtvoormij.nl komt u erachter welke toeslagen en regelingen voor u gelden. U kunt hier een persoonlijk advies aanvragen. Meer informatie vindt u ook op www.gennep.nl/laaginkomen.