Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

De nieuwe zorgpremies voor 2020 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld. Ontvangt u een bijstandsuitkering of verdient u maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich met een collectieve zorgverzekering uitgebreid verzekeren voor minder geld. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

Bijdrage aanvullende verzekering

De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een - vrijwillige - aanvullende verzekering. Als u zich aanvullend verzekert, betaalt de gemeente een deel van deze premie. Deze bijdrage is maximaal € 43,- per maand. Dit bedrag wordt automatisch verrekend. Een aanvullende zorgverzekering vergoedt kosten die niet in de basisverzekering zitten. Bijvoorbeeld kosten voor de tandarts, een nieuwe bril, thuiszorg, fysiotherapie of bepaalde medicijnen.

Overstappen

Op www.gezondverzekerd.nl kunt u tot en met 31 december 2019 overstappen naar een collectieve verzekering. Op deze website kunt u ook de verschillende zorgpakketten en premies vergelijken. U kunt alleen overstappen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie over alle regelingen voor inwoners met een laag inkomen op www.gennep.nl/laaginkomen.