Burgernet is vernieuwd

Met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is aangepast aan de groeiende aantallen acties en gebruikers. Gemeenten en politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.

De Burgernetapp is verder ontwikkeld en verbeterd. Nieuw is het gebruik van foto’s, wat het zoeken naar personen of voertuigen een stuk eenvoudiger maakt. De politie-meldkamer kan een foto meesturen met het Burgernetbericht en deelnemers kunnen via de app tijdens de actie nu ook foto’s sturen naar de meldkamer. Ook gebruikt de app nu de gps-locatie van de smartphone om berichten te sturen over incidenten in de omgeving.  En oproepen kunnen meteen gedeeld worden via sociale media, ook met WhatsAppgroepen. Reageren op een oproep kan direct via de ‘bel politie'-knop.

Vermissingen

Burgernetoproepen worden straks ook getoond op matrixborden en lichtkranten, bijvoorbeeld in openbare ruimtes en in de bus of de tram. Het betreft hier alleen vermissingen. Zo kunnen nog meer mensen mee helpen zoeken.

Hoe werkt Burgernet?

Burgernet werkt heel eenvoudig. Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Als mensen iets zien, bellen ze rechtstreeks met de meldkamer en kan de politie direct verder met de tip.

Doe mee!

Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee. Download de Burgernetapp op uw smartphone en geef toestemming om uw locatie te gebruiken. U kunt ook deelnemen via Facebook Messenger, Twitter en sms- of spraakberichten. Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl.